De dag top beginnen met een lekker fris ontbijt? Dan is deze smoothie bowl met Pitaya een aanrader.
Zo na de feestdagen krijg ik automatisch zin om januari weer fris en fruitig te beginnen. Niet voor Manon versie 3.0 maar gewoon omdat groenten en fruit de afgelopen dagen niet veel hebben gegeten, en de chocolade, wijn en vlees juist wel.
Ontbijten is hier thuis een dingetje. De peuter wilt het liefst alleen havermout, de Mister het liefst brood en ik het liefst groene smoothies of pancakes. Daarom neem ik mijn uitvlucht vaak tot een smoothiebowl. Daar zijn we allemaal blij mee en er kan vaak ook nog stiekem wat chocolade doorheen!
Een pitaya had ik nog nooit gegeten of gekocht maar pas zag ik ze liggen bij de groenteboer en besloot er eentje mee te nemen! Vooral omdat de binnenkant gewoon ook geweldig is. Wat een bizarre vrucht en wat mooi. Het is een cactussoort en rijk aan vitamine B en C en veel vezels. Altijd goed in een smoothie lijkt mij!
Nodig voor 2/3 personen:
- 125 gram bosbessen (ik gebruik ze uit de vriezer)
- 470 ml volle yoghurt
- 60 gram havermout
- 2 bananen
- 1 kiwi
- 1 pitaya (het vruchtvlees)
- 1 groot glas water
- optioneel: 1 eetlepel lijnzaad
Aan de slag:
- Pel de bananen, schil de kiwi en ontdooi de bosbessen en doe ze in de blender.
- Voeg de yoghurt, havermout en het glas water toe.
- Snij de pitaya doormidden en lepel het vruchtvlees eruit en doe in de blender, hou wat stukjes apart om straks als garnering te gebruiken.
- Zet de blender aan en laat hem even goed draaien zodat alles goed mengt.
- Schenk de bowl in bakjes en garneer met vers fruit, lijnzaad, zonnebloempitten,stukjes chocolade, gepofte quinoa of havervlokken.
Eet smakelijk!