Deze easy peasy tomatensoep is zo fijn, daar kan geen pakje soep tegenop 😉
Dit recept is makkelijk te maken en super gezond. Ook bij kinderen is deze soep een grote hit, dus zeker de moeite om eens te maken. Ik maak altijd een grote pan en vries dan nog 2 porties in. Als we dan haast hebben of geen zin hebben om te koken hebben we altijd toch een gezonde maaltijd op tafel. Eet je (liever) geen suiker? Zonder is hij ook goed te doen! Bak dan de tomatenpuree iets langer, deze wordt dan wat zoeter.
Benodigdheden 4 personen:
- 1,5 liter groentebouillon
- 300 gram gehakt
- 1 bakje basilicum en platte peterselie
- 3 blikken gepelde tomaten
- 1 ui gesnipperd
- 4 tenen knoflook
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel suiker
- 140 gr tomatenpuree
Bereidingswijze:
Doe de gesnipperde ui in de pan met olijfolie, knijp de knoflook hierboven uit. Fruit dit aan, doe de tomatenpuree erbij en bak dit even mee. Voeg de bloem toe en meng dit goed. Voeg hierbij 1/3 van de bouillon en maak het tot een saus.
Zodra deze goed gemengd is voeg je de rest van de bouillon toe en de gepelde tomaten. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Breng het gehakt op smaak met verse nootmuskaat en (flink) wat peper en zout. Rol hier balletjes van en zet even apart.
De soep kun je met een staafmixer nu glad pureren en zodra het de juiste structuur heeft doe je de balletjes bij de soep en voeg de suiker toe. Kook dit nog 10-15 minuten zodat de balletjes gaar worden.
Als de soep klaar is maak je deze af met een flinke hand fijngehakte peterselie (tip:Knip deze met een schaar fijn) en gescheurde blaadjes basilicum.
Dit recept is gebaseerd op een recept van Allerhande.
Jammie!! Ook lekker gecombineerd met 2 takjes tijm op het eind even mee laten pruttelen!
Klinkt lekker, ga ik eens doen!