Vanmorgen vroeg ik aan mijn zoontje wat hij wilde ontbijten. Zijn antwoord was volmondig: ‘Sjokolade’
Aangezien de adventkalender nog niet binnen is, en een reep verkade op een bordje vast niet goed wordt gekeurd door de bond van moeders, besloot ik een verantwoorde variant te maken. Door de warme havermout smelt de chocolade wat proeft als liquid luck.
Benodigdheden voor 3 personen:
- 100 gram havermout
- 350 ml (amandel)melk
- 1 theelepel cacao
- 1 banaan
- pure chocolade, hoeveelheid naar wens (veel dus)
- (diepvries) Kersen
- Optioneel: honing
Bereidingswijze:
Zet een kleine pan op het vuur. Doe daarin de melk en je havermout. Roer de havermout goed door en kook zachtjes totdat het lekker smeuïg is. Voeg de cacao toe en roer dit goed door.
Snij ondertussen de banaan en laat de kersen ontdooien.
De chocolade snij ik met een groot mes in stukjes. Je kunt eventueel de helft van de chocolade al door de havermout roeren, doe je dit niet? Voeg dan wat honing toe terwijl je roert.
Doe de havermout in een bakje en ‘beleg’ met de toppings.
Happy weekend!