In de winter heb ik altijd moeite met ‘frisse’ ontbijtjes. Door deze homemade granola heb ik eindelijk een reden om dan wel yoghurt te eten in de winter!
Deze granola is zo lekker dat het gewoon zonde is als je dit niet probeert deze herfst en winter! Het huis ruikt heerlijk zodra dit de oven uit komt, en onze peuter eet het liefst de granola zo uit de bak.
Heb je een voorraadje gemaakt? Dan kun je er weer veel meer andere recepten mee maken! Als basis voor je koekjes,taartbodem of om repen van te maken. Vanmorgen stond deze granola tiramisu op het menu. Gemaakt met griekse yoghurt en verse frambozen. Voeg om het nog fijner te maken wat geraspte chocolade toe!
benodigdheden voor een flinke bak:
- 450 gram muesli (zo naturel mogelijk, vaak de goedkoopste die je kunt vinden)
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 eetlepel honing
- 3 theelepels kaneel
- 1 theelepel koekkruiden
- 50 gram pompoenpitten
- 2 dopjes vanille extract
bereidingswijze:
• Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg alvast een bakplaat klaar bekleed met bakpapier.
• Doe de zonnebloemolie in een maatbeker en voeg de kruiden toe. Meng de kruiden goed door je olie. Voeg de vanille toe en de eetlepel honing.
• Maak in een grote bak een mengsel van de muesli en pompoenpitten. Je kunt hier eventueel nog andere noten en zaden aan toe voegen. Meng de olie met kruiden door de muesli en schep het goed om. Zorg dat al je muesli bedekt is met olie en kruiden.
• Verdeel de muesli over de bakplaat en bak het af in ongeveer 12-15 minuten.
Let op: zitten er rozijnen in je muesli? Controleer op het laatst dan goed je mengsel, deze verbranden na een tijdje en dat is zonde!
Laat het mengsel uit de oven goed afkoelen en bewaar in een luchtdichte bak of leuke weckpot.
2 Comments Voeg uw reactie toe