Taco salade

Deze taco salade stond al een tijdje op de planning om te maken. En wat is hij fijn!

Dit is de ‘gezonde’ versie. In het weekend zou ik hem maken met zure room, guacamole en nacho’s erbij.
Maar omdat het nou eenmaal woensdag gehaktdag was vandaag, en geen weekend, deze versie. Het is een vrij snel gerecht en goed te maken als je nog uit je werk komt.

De foto verdient geen award, maar het gerecht is sowieso een topper!

TIP: Manlief en peuter aten deze salade in een (volkoren) wrap. Kan makkelijk en zo weet je zeker dat je geen honger meer krijgt in de avond!

Benodigdheden 3 personen:
  • 450 gram gehakt
  • halve krop ijsbersla
  • halve komkommer
  • cherry tomaatjes
  • 1 klein blikje mais
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 (kleine) theelepel zout
  • geraspte kaas
  • verse peper
  • optioneel: Chilivlokken of tabasco
bereidingswijze:

• Zet een grote wok op het vuur met wat olijfolie.
• Snipper de ui en snij de knoflook fijn en doe deze in de pan. Bak deze kort aan.
• Doe het gehakt erbij en rul dit totdat het kleine stukjes zijn.
• Voeg terwijl dit bakt, alle kruiden toe. Zorg dat alles goed mengt en de smaken verdeelt worden.
• Laat de mais en kidneybonen uitlekken en spoel de kidneybonen af. Doe beide bij het gehakt mengsel en draai het vuur uit.
• Scheur de sla in stukken en leg dit op een bord met de tomaatjes en stukjes komkommer.
• Leg hierop je ’taco’ mengsel en leg er een klein handje geraspte kaas op.
• Voeg optioneel nog wat pittigheid toe, dit is erg lekker in combinatie met de frisse salade!

Geef een reactie