Dit bananenbrood met walnoten en rozijnen is een van onze wekelijks terugkerende recepten! Wat een fijn brood als tussendoortje of als ‘koekje’ bij de koffie. En volgens de peuter is het ’taart’ dus hij blij en wij ook!
De originele versie van deze cake staat in Power Food van Rens Kroes. Echter heb ik ondertussen alleen de basis nog van haar recept gebruikt. Dit bananenbrood maak je in de blender en is echt zo klaar. Ik snij dit brood als het af is gekoeld in plakjes en vries deze in. Zo heb je elke dag een vers plakje cake op je werk of thuis!
Voel je vrij om er in te doen wat je lekker lijkt, dit kan eigenlijk niet mislukken! Soms strooi ik er nog wat pure hagelslag door of stukjes vijg.
Dit bananenbrood is een topper als tussendoortje omdat hij erg vult. Maar als ontbijt kan een plak hiervan ook geen kwaad! Heerlijk!
benodigdheden voor 1 bananenbrood:
- 120 gram havervlokken (muslie of haver kan ook!)
- 4 rijpe bananen
- 4 eieren
- handje walnoten
- handje rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel koekkruiden
- 2 dopjes vanille extract
bereidingswijze:
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Doe alle ingrediënten behalve de walnoten en rozijnen in de blender en mix het mengsel tot het dik en romig is.
• Leg een vel bakpapier in je cakeblik en giet het mengsel hierin. Strooi de walnoten en rozijnen, en eventueel eigen toevoegingen, in het mengsel en roer deze er voorzichtig even door zodat het goed verdeelt is.
• Bak de cake af in ongeveer 25/30 minuten. Controleer met een prikker in het midden of de cake gaar is! Komt de prikker schoon uit je cake? Dan kun je hem uit de oven halen.
• Laat even afkoelen in je cake blik voordat je hem eruit haalt.
Weer zo’n fijn en makkelijk recept met wouw effect! De kinderen vinden het heerlijk en wij ook.