benodigdheden:
- 150 gram diepvriesdoperwten
- 125 gram spekjes
- 250 gram risotto rijst
- 750 ml groentebouillon
- 1 ui fijngesneden
- 1 teentje knoflook geperst
- roomboter en Parmezaanse kaas
- olijfolie
bereidingswijze:
• Fruit de ui aan in een diepe koekenpan in een flinke scheut olijfolie. Voeg de rijst toe en roer dit goed door. Zorg ervoor dat alle korreltjes goed geroerd zijn en er overal olijfolie zit.
• Voeg beetje bij beetje wat bouillon toe en laat deze steeds inkoken. Goed roeren tijdens het koken zorgt ervoor dat de risotto korrels een beetje smeuïg worden.
• Bak in een andere koekenpan de knoflook in wat olijfolie. Voeg de spekjes toe en bak deze uit.
• Voeg bij de spekjes de bevroren doperwten en voeg een scheutje bouillon toe. Laat dit zachtjes ‘pruttelen’ zodat de doperwten niet meer bevroren zijn.
• Voeg zodra de rissotorijst gaar en smeuig is de spekjes en doperwten toe aan de rijst. Roer het goed door elkaar.
• Maak de risotto af met wat roomboter en verse Parmezaanse kaas. Maak op smaak met peper en eventueel zout.
TIP: wil je vals spelen en de rijst wat sneller koken? Doe dan na het toevoegen van de bouillon de deksel op de pan. Zo kook je het sneller gaar en ben je er zeker van dat er geen harde korrels meer tussen zitten!