Hartige ei-muffins

In het kader #strakindatbadpak maakte ik vandaag deze hartige ei-muffins! Een echte uitkomst om te maken als je toch al de oven aan hebt staan.

Ik had wat courgette over van het avond eten en bedacht dat ik het maar beter direct ergens in kon verwerken. Mijn nieuwe techniek haha. Zo gooien we weinig weg en hebben we altijd lekkere tussendoortjes of al wat gezonds om mee te nemen naar het werk.

Want ja… op het werk. Dat is een jungle van chocolade, Mac Donalds, hamburgers, Sub Way, dropjes, koeken van oma en chips. En om die dingen de komende weken te weerstaan ga ik mezelf bewapenen met eten. Heel veel eten. Salades, omelet, griekse yoghurt en andere lekkere lunches en tussendoortjes.

Voor dit recept gebruik ik een muffinvorm waar er 12 stuks in kunnen, deze kun je vrij goedkoop overal kopen. En zijn echt een uitkomst in de keuken! De mijne is van Xenos en super makkelijk in gebruik. Ik spray de cups in met dr. Oetker bakspray, je kunt natuurlijk ook gewoon olijfolie gebruiken.

Wat heb je nodig? Voor ong. 10 stuks
  • 5 eieren
  • 1 halve courgette
  • 1 halve plak fetakaas
  • 1 theelepel oregano
  • 8 cherry tomaatjes
aan de slag:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet je muffin vorm in en zet deze even opzij.
  3. Snij de courgette in de lengte open en in 2 of 4 ‘stroken’. Snij het zachte vruchtvlees eruit en snij de rest van de courgette in kleine blokjes.
  4. Klop de eieren even los met een vork en voeg wat zout en de oregano toe.
  5. Schep er de courgette door en verdeel het mengsel over de bakjes.
  6. Verkruimel in elk cupcake bakje een stuk feta, doe vooral lekker veel dit proef je straks goed terug.
  7. Snij de cherrytomaten in 4e en verdeel deze ook over de muffin vormpjes.
  8. Plaats de cupcakes in de oven en bak ze in ongeveer 15-20 minuten af.

Tip: Garneer ze nog op het laatst met verse dille of geraspte Parmezaan. Zo worden ze nog lekkerder!

 

Geef een reactie