Op zoek naar een heerlijk en healthy recept voor de warme zomerdagen? Met deze springrolls zet je een heerlijke maaltijd op tafel en maak je gegarandeerd indruk! En het fijnste is, je kunt ze vullen met veel soorten ingrediënten zodat je ze kan maken zodat iedereen ze lust. Perfect na een lange zomerdag in het zwembad, want je kunt ze een dag van te voren maken en in de koeling bewaren. Heb je nog springrolls over? Als lunch zijn ze ook perfect mee te nemen.
Wat heb je nodig voor 8 springrolls?
- 1 pak rijstvellen (te koop bij de toko of supermarkt)
- 1 pak glasnoedels
- 1 klein zakje geraspte wortel
- 1 kleine verpakking tauge
- 150 gram plakjes kipfilet
- 2 bosuien
Voor de saus:
- 3 eetlepels chilisaus
- 1 flinke eetlepel soya saus
- 1 geperste teen knoflook
- sap van 1/4 citroen of limoen
- optioneel extra sambal
Aan de slag:
- Zet een diepe pan of kom klaar waar de rijstvellen inpassen, ik gebruik de grote wok hiervoor. Vul de pan met een laagje koud water maar leg er nog niets in.
- Kook de glasnoedels volgens de verpakking en laat ze goed uitlekken.
- Zet alle ingrediënten ondertussen klaar zodat je straks met het vullen alles bij de hand hebt.
- Snij de bosui alvast in dunne ringen.
- Als alles klaar staat kun je een rijstvel in het koude water leggen zodat deze zacht wordt. Dit duurt ongeveer 1 – 2 minuten.
- Leg je zachte rijstvel op een snijplak en deze is nu klaar om te gaan vullen, doe ondertussen vast de volgende vel in het koude water.
- Leg in het midden van de rijstvel wat geraspte wortel, glasnoedels en tauge. Hou ongeveer 1 cm van de rand boven en onder vrij.
- Zorg ervoor dat de ingredienten al een beetje in de juiste vorm liggen en leg hierop per springroll 1 of 2 plakjes kipfilet en wat bosui.
- Vouw de onder en bovenkant naar binnen zodat de springroll afgesloten is aan het einde en rol hem strak op. De rijstvellen plakken een beetje dus probeer hem in 1 keer goed strak op te rollen.
- Helaas dit tot alle rijstvellen op zijn of tot je er genoeg hebt. Ik snij de springrolls nog eens doormidden maar je kunt ze ook heel houden.
- Meng alle ingrediënten voor de saus en serveer deze bij de rolls.
- Je kunt ze een dag van te voren maken, leg ze dan in een bak en per laag wat huishoudfolie zodat ze niet te veel plakken aan elkaar.