Dit verrukkelijke recept is snel, gezond en ontzettend lekker! De orzo met tomaat en halloumi gaat hier hier vaker op het menu komen! Hij is vrij snel te maken en is perfect voor het comfort food gevoel maar bevat toch veel groenten en je kunt hem zo spannend maken als je zelf wilt. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder!
Zelf was ik dol enthousiast in de startblokken om aan de slag te gaan met een recept. Toen ik eenmaal begon las ik pas het recept, ik scan namelijk altijd eerst op ingrediënten en weet dat ik dan wel wat van kan maken. Maar het recept duurde 70 minuten! Oeps, nooit verkeerd maar wel als je binnen een half uur wilt eten. Dit recept is daarom kort maar krachtig! Daar hou ik van, minimale inzet maximaal resultaat.
Vervangers: Hou je niet van olijven? Laat deze dan gewoon weg dit is zeker geen ramp (ga wel asap op olijven les please. ZO lekker) Heb je zeer sceptische gedachten over halloumi kaas? Vervang deze dan voor: feta, mozzarella of geitenkaas. Kan allemaal top bij dit gerecht. Ben je ook sceptisch over orzo? gebruik dan risotto rijst of zoek dan gewoon een ander recept 😉
Benodigdheden voor 2 personen
- 150 gram orzo – gewoon te koop bij de (turkse) supermarkt
- 1 blik gepelde tomaten – het liefst een wat betere Italiaanse variant (staat vaak naast het huismerk gewoon)
- 1 (punt) rode paprika in kleine stukjes
- 3 tenen knoflook
- 1 gesnipperde ui
- 4 eetlepels kalamati olijven grof gesneden
- 1 theelepel oregano
- 1 verpakking halloumi kaas – bij de supermarkt te verkrijgen ligt bij de mozzarella meestal
- verse basilicum ongeveer 8 grote blaadjes
- verse peper en zout
Aan de slag
- Doe in een koekenpan (met goede anti aanbaklaag) een scheut olijfolie en voeg de gesnipperde ui en paprika toe en bak deze op rustig vuur ongeveer 5 minuten, lekker af en toe roeren.
- Terwijl je wacht kun je dan het water vast opzetten om de orzo te koken en de halloumi kaas in plakken van 1 cm te snijden.
- Doe de tenen knoflook geperst of heel fijn gesneden bij de uien en bak deze op rustig vuur ook mee tot alles lekker goudbruin is.
- Voeg lekker wat zout toe en de oregano en roer dit goed door.
- Voeg de gepelde tomaten toe en vul hetzelfde blik tot de helft met water en doe dit bij het mengsel.
- Kook dit ongeveer 10 minuten tot een lekker prutje. Het mag best wat inkoken, je kunt het straks weer aanlengen met water van de pasta.
- Ondertussen doe je de orzo in het kokende water en kook dit volgens de verpakking, meestal rond de 10 minuten.
- Zet een (grill) pan op het vuur en terwijl alles lekker kookt kun je de halloumi bakken! Doe dit zonder olie maar gewoon zo in de pan wel als de pan goed heet is pas. Aan beide kanten ongeveer 2 a 3 minuten op middelhoog vuur. Hij moet lekker bruin worden maar zeker niet te donker! Zorg ook dat je dit niet al een uur van te voren doet, als halloumi afkoelt kan het wat taai worden.
- Haal een kopje kookvocht uit de orzo pan en giet deze af als het beetgaar is.
- Doe de orzo gelijk bij het tomatenmengsel en roer dit lekker door. Als het niet smeuïg meer is kun je wat kookvocht van de pasta toevoegen.
- Voeg de olijven toe en roer ze lekker door, proef de orzo en voeg lekker peper en zout toe als dit nodig is. Let wel op: hallouimi is zelf ook vrij zout!
- Doe de orzo op een mooi (diep) bord en verdeel er gescheurde blaadjes basilicum over en leg de gebakken halloumi erop.
Eet smakelijk! Maak je mijn recept? Dan hoor ik graag wat je ervan vindt! Let me know!
Opzoek naar meer comfort food recepten? Kijk dan eens hier voor meatball spaghetti of deze heerlijke lasagne
Ik heb dit toevallig gisteren ook gegeten. Het was heerlijk. Dikke tip.