Deze pink eggs doen het altijd goed op een feestje! Makkelijk te maken en het ziet er gewoon top uit als hapje maar ook op de paasbrunch tafel. Bij gevulde eieren vind ik dat je vooral moet doen wat je zelf lekker lijkt als vulling. Hier een recept om je vast op weg te helpen en voeg gerust zelf wat extra toe!
Benodigdheden voor 24 stuks:
- doos eieren 12 suks
- bietensap
- mayonaise
- mosterd
- kerriepoeder
- gesnipperd sjalotje
Bereidingswijze:
Kook de eieren ongeveer 8 minuten en koel ze goed af. Pel de eieren en doe in een pan of kom.
Meng de bietensap met wat water of azijn en doe deze in de kom bij de eieren, zorg dat alle eieren onder staan. Zet dit een nachtje in de koelkast. Lees je dit pas een paar uur voor je feest begint? Ga dan vlug aan de slag en zorg dat je zoveel mogelijk uur hebt zodat de eieren de roze kleur kunnen ‘aannemen’.
Haal de eieren uit het sap en laat ze even drogen. Snij ze voorzichtig doormidden en haal het eigeel eruit en doe dit in een kom. Als je alle eieren gehad hebt maak je het mengsel waar je de eieren weer mee gaat vullen. Prak de eieren met een vork en voeg de mayonaise, mosterd en het sjalotje toe. Maak het mengsel op smaak met kerriepoeder, peper en zout.
Meng het mengsel goed door elkaar en vul de eieren ermee. Je kunt eventueel een spuitzak gebruiken voor een mooier resultaat.