Een heerlijk hapje voor de feestdagen. Lekker bij de Kerstborrel of als voorafje. Een fondue van camembert met knoflook en kruiden. Omringt door parmaham bladerdeeg stengels. Gegarandeerd succes dit recept!
Benodigdheden
- 1 camembert in bakje
- 1 rol verse bladerdeeg
- 2 tenen knoflook gepeld en in dikke plakken gesneden
- 1 takje verse rozemarijn, in 4 stukken geknipt
- 6 plakken rauwe ham
- 2 eetlepels mosterd
Aan de slag
- rol de bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven op 200 graden.
- Haal de verpakking van de camembert en stop de kaas terug in het houten bakje. Snij een rondje uit in het midden en zet hierin het bakje met camembert.
- Snij de camembert hier en daar in en stop daar de knoflook en rozemarijn tussen.
- Smeer de mosterd uit over het bladerdeeg zodat alles bedekt is leg de plakken rauwe ham als een soort zonnestralen om het bakje camembert heen.
- Snij aan de zijkanten van de ham het deeg in zodat je een soort stengel kan maken. Als een soort twister.
- Bak deze camembert fondue voor ongeveer 15- 20 minuten in de oven tot het smolten is en de bladerdeeg gaar en bruin.
- Serveer de gesmolten camembert fondue met bladerdeeg hamstengels bij de borrel of als voorgerecht.