In deze koude en grijze maand kunnen we wel wat kleur gebruiken. Deze ontbijt crumble met bosbessen en appel is echt een heerlijke start van de dag. Warme crumble, heerlijke winterse geuren en gemaakt van voedzame havermout en fruit. Perfect om de dag mee te starten deze onbijt crumble met bosbessen en appel.
variatietip: voeg ook eens peer toe of frambozen. Ook diepvriesfruit kan erdoor! Extra lekker met een beetje kwark/yoghurt ernaast en notenpasta.
Benodigdheden voor 2 personen
- 125 havermout vlokken
- 75 gram koude roomboter in stukjes
- 3 eetlepels (verse) bosbessen
- 1 appel in stukjes
- 1 eetlepel kaneel
- sap & rasp van 1 sinaasappel
- 2 theelepels notenpasta (optioneel)
Aan de slag:
- doe de roomboter in een kom en doe de havermout, kaneel en sinaasappel rasp erbij.
- kneed de boter en havermout zodat je een soort crumble krijgt.
- doe de appel, bosbessen en de sinaasappel en wat extra kaneel in een ovenschaal en meng dit.
- Strooi het havermout mengsel over het fruit en zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Bak de crumble goudbruin in 20 minuten op hetelucht stand.
- serveer de crumble lauw/warm met eventueel wat griekse yoghurt of kwark voor extra smaak kun je notenpast over de warme crumble verdelen. Mega lekker en goede vetten!
Liever zin in een ander comfort ontbijt? Klik hier voor de ultieme havermout pannenkoeken of deze granola taart met chocolade
Wat heeerlijk, zou er nu al zin in hebben alleen ingrediënten (nog) niet in huis. Bedankt voor t delen