Loaded Nacho’s


Yes! Deze loaded nacho’s waren een mega hit hier thuis. En natuurlijk wil ik deze met jullie delen! Perfect voor de zondagmiddag borrel of voor een gezellig filmavondje.
Wij maken deze loaded nacho’s met gehakt, cheddar en zure room graag met de kinderen of vrienden. Wij doen dan vaak de helft van de schaal met extra pepers en de andere helft wat milder. Zo is dit gerecht kidsproof

Nodig voor een flinke schaal (4-6 personen)

  • 1 grote zak Doritos -wij kiezen altijd de kaas variant 🧀
  • 1 zakje geraspte cheddar of cheddar plakken
  • bosui 3 stengels
  • 125 gram zure room
  • 300 gram rundergehakt
  • mexicaanse kruiden mix of 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel paprikapoeder en verse peper en zout.

Aan de slag!

  1. Zet een koekenpan op het vuur met wat roomboter. Bak het rundergehakt samen met de Mexicaanse kruiden, of de losse genoemde kruiden, gaar en rul het gehakt. Zorg ervoor dat het goed op smaak is.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Pak een grote bakplaat en doe hier een vel bakpapier op. Heb je dit niet? Een grote ovenschaal werkt ook!
  4. Snijd de bosui in dunne ringen. Laat voor extra pit de jalapeno pepers uitlekken en zet deze even apart samen met de bosuittjes.
  5. Verdeel 1/3 van de chips op de bakplaat. Schep hier vervolgens 1/3 van het gehakt, en 1/3 van de cheddarkaas op.
  6. Ga zo door tot de ingredienten op zijn en je een flinke ‘berg’ nacho’s hebt.
  7. Zet de nacho’s onder de grill voor ongeveer 5-10 minuten. Zorg ervoor dat je regelmatig controleert dat de chips niet te donker wordt.
  8. Als de chips lekker gekleurd is en de alle kaas gesmolten haal je de nacho’s uit de oven.
  9. Maak de nacho’s af met de bosui en jalapeno’s en verdeel de zure room erover.
  10. Maak eventueel af met een swirl van Sriracha saus en serveer met guacamole (recept hieronder).

Snelle verse guacamole maken? Koop dan ook:

  • 2 avocado’s
  • 2-3 tenen knoflook geperst
  • 1 limoen
  • 1 tomaat, in klein stukjes
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • evt een rode peper
  1. Prak de avocado’s fijn een een kom. Voeg het sap van een halve limoen toe en prak het nogmaals door.
  2. Voeg de geperste knoflook toe, gesnipperde sjalot en stukjes tomaat. Roer dit flink door.
  3. Breng op smaak met eventueel een rode peper in stukjes en flink wat zout en peper.

Voor extra 🌶️

  • 1 potje jalapeno pepers in het zuur
  • swirl van Sriracha saus

Op zoek naar meer inspiratie?

Kijk dan ook eens naar dit heerlijke hapje met camembert of bij deze knapperige risotto balletjes gevuld met mozzarella/

Geef een reactie