Van dit appel kwark taartje word je direct blij! Het is een geurig en gezond taartje en staat in een handomdraai in de oven. Wat een feest!
Tijdens de mooie dagen afgelopen week was er één ochtend waarop wij in onz PJ thuis rondliepen en het buiten somber en koud was. Perfect weer voor comfort food dus.
Met mijn bikini en vakantie in mijn achterhoofd maakte ik een gezondere variant van een cake of taartje.
Dit taartje is zo gemaakt, de fris zure appels in combinatie met de zoete rozijnen zijn hemels vind ik altijd. Voeg er wat romige kwark en flink kaneel aan toe en ik ben blij. En de peuter ook 🙂
Voor dit recept heb ik een kleine springvorm gebruikt met een doorsnede van 16 cm, ik gebruikte er voor dit recept 2 zodat ik voor de volgende dag ook een leuk taartje had. Je kunt het recept ook verdubbelen en in een grote doen, of gewoon in een cakevorm.
TIP: Hou je van zoet? vervang dan de theelepel honing voor een eetlepel!
wat heb je nodig?
- 200 gram (magere) kwark
- 160 gram zelfrijzendbakmeel
- 1 ei
- handje walnoten
- flinke hand rozijnen
- 1 theelepel honing
- 1 appel
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel koekkruiden
- 1 dopje vanille extract
aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snij 3/4 van de appel in kleine stukjes en snij 1/4 in plakjes om straks je taartje mee te garneren.
- Doe de kwark en ei in een kom en klop dit door elkaar met een garde.
- Voeg de walnoten, rozijnen, appelstukjes, kruiden en vanille toe. Meng het mengsel goed.
- Voeg nu de zelfrijzende bakmeel toe en spatel dit erdoor, voeg tijdens het mengen de zonnebloemolie toe.
- Zorg dat je deeg goed smeuig is en voeg een klein snufje zout toe en meng nog 1 laatste keer.
- Stort het mengsel in de ingevette bakblik(ken) en versier met de plakjes appel.
- Bak de taartjes ongeveer 30 minuten af in de oven. Controleer of hij gaar is door met een sate prikker te testen of deze weer ‘droog’ uit de taart komt als je erin prikt. Bak hem gerust nog wat langer als dit niet het geval is.