Whooop het is (bijna) weekend! Deze Bananen chocolade pancakes zijn een topper voor in het weekend en lekker met extra veel chocolade, want dat moet kunnen.
In het weekend bak ik vaak een stapel pancakes en hier eten we dan van tijdens het ontbijt of soms als tussendoortje. Aangezien ik ze maak van boekweitmeel en er vaak courgette of fruit door doe vind ik het hartstikke verantwoord als tussendoortje voor onze zoon haha. Dat er honing/stroop of chocolade over gaat vergeten we gewoon even 🙂
Deze versie maakte ik afgelopen week en eigenlijk zou ik er nog rozijnen door doen. Op de een of andere manier heb ik een verslaving voor warme rozijnen, iets wat juist veel mensen niet echt top vinden. Hou je er wel van? Gewoon een handje door het beslag doen!
Benodigdheden 4 personen:
- 150 gram boekweitmeel
- 200 ml volle melk
- 2 eieren
- 2 bananen
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel honing
- 1 dopje vanille extract
- een scheutje zonnebloemolie
- Stuk pure chocolade
bereidingswijze:
Doe de boekweitmeel in een kom en meng hierdoor de eieren, melk en wat zout. Goed doorroeren met een garde zodat de klontjes eruit gaan. Prak een rijpe banaan en meng deze door het mengsel. Voeg vanille extract toe, wat kaneel, koekkruiden, een scheutje zonnebloemolie en een theelepel honing.
Als je alles met een garde hebt doorgeroerd voeg je een (flinke) theelepel bakpoeder toe en meng ook deze door het mengsel.
Zet een pan op het vuur en doe er een beetje olijfolie in. Bak de pannenkoekjes in 2-3 minuten op rustig vuur gaar.
Zet ondertussen de stukjes chocolade in de magnetron en smelt deze. Probeer eerst even hoe intens je magnetron is voordat je met verbrande chocolade zit. Ik zorg altijd dat bijna alles gesmolten is en roer dan nog een keer door zodat de laatste restjes ook smelten van de warme chocolade.
Snij de banaan in lange repen en bak deze met wat boter en suiker in een koekenpan. Serveer de pannenkoekjes met de warme banaan en gesmolten chocolade.