Op zondag is het bij ons thuis pancake dag. Heerlijk ruikt het hier in huis en mini blij want hoe beter de dag beginnen dan met blueberry pancakes. Ik hou ervan! Dit recept is vrij simpel en geloof me. Je sinaasappelen uitpersen, eitje koken en broodjes afbakken kost evenveel tijd. Dus no excuses!!
Benodigdheden voor 4 personen:
- 400 ml melk
- 4 theelepels bakpoeder
- 250 gr (spelt)bloem
- 2 eieren
- Diepvries bosbessen naar smaak
- 1 eetlepel honing/stevia of Old skool suiker
- één dopje vanille extract
bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten, behalve de bosbessen, in een kom en klop dit goed door met een garde. Voeg als laatste de bessen toe, zorg dat ze wel een beetje ontdooit zijn. Als je ze diepgevroren toevoegt dan bevriest je hele mengsel weet ik uit ervaring 😋
Verwarm in een koekenpan een beetje olijfolie en bak hierin steeds een soeplepel beslag gaar. De pannenkoek moeten niet te veel uitlopen dus niet zwieren met je pan! Door de bakpoeder komen ze wat omhoog en worden ze fluffy.
Serveer ze met honing, stroop of Jam en wat fruit erbij!
Uit ervaring weet ik… Ze zijn heerlijk!