Weekend! Mooi moment om een havermout appeltaartje te maken. Heerlijk, gezond en kinderen zijn er dol op.
Terwijl hier de mister nog bij ligt te komen van een x aantal biertjes met vriend M. en de peuter het Sinterklaas journaal kijkt liep ik doelloos door de keuken. Even onze nieuwe keukenmachine bewondert, een roze shiney apparaat, vervolgens kwam ik uit bij de oven.
Aangezien er hier ongeveer 1,5 kilo havermout per week door gaat probeer ik een beetje creatief te blijven. Van de week was de pindakaas, banaan en chocolade variant aan de beurt. Vandaag ging de oven aan en maakte ik dit appeltaartje.
Dit recept kun je makkelijk gebruiken als basis en zelf variëren. Voeg eventueel nog kokos, lijnzaad of chocolade toe. Ben je zelf niet zo’n ster met combineren? Er volgen hier binnenkort nog meer variaties!
benodigdheden voor 2 personen:
- 300 ml volle melk
- 80 gram havermout
- 1 appel
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel koekkruiden
- 1 theelepel honing
- handje rozijnen
- 1 dopje vanille extract
- handje blanke amandelen
bereidingswijze:
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Doe de havermout, melk, kruiden, honing en vanille in een kom en meng dit met een lepel.
• Rasp de appel en voeg deze toe aan het mengsel en roer dit goed door.
• Was de rozijnen en voeg deze als laatste toe.
• Doe de rozijnen in de kom en meng alles nog 1 keer door elkaar.
• Giet het mengsel in een ovenschaaltje en leg de amandelen er boven op.
• Bak het ’taartje’ af in ongeveer 25 minuten.