Havermout koeken

Ben je op zoek naar een gezond en lekker tussendoortje? Deze havermout koeken met zijn super lekker en gezond! Perfect om weer in het gezonde ritme te komen na de vakantie en voor in het trommeltje mee naar school voor de kids.

Persoonlijk ben ik altijd op zoek naar de perfecte tussendoortjes. Ik hou van een stevige bite en het moet wel vullen, anders zit ik zo weer in de kast met chocolade! Deze stevige havermoutkoeken zijn echt groot favoriet hier thuis. Je kunt ze maken zoals in dit recept, met banaan en rozijnen, maar ook met bijvoorbeeld chocolade of lekker wat noten erdoor. Het leukste vind ik nog dat het hele gezin ervan kan mee eten, zelfs de allerkleinste kunnen ervan mee snoepen! Doordat ik Becel Pure heb gebruikt zijn de koeken wel vol maar niet vettig, perfect dus!

Benodigdheden voor 6-8 koeken:
  • 100 gram havermout
  • 25 gram speltbloem
  • 45 ml volle melk of amandelmelk
  • 50 gram rozijnen
  • 1 eetlepel (15 gram) Becel Pure op kamertemperatuur
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • Snufje zout
Aan de slag:
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier en zet deze vast klaar op het aanrecht.
  2. Prak de banaan fijn in een kom en voeg hierbij de melk en honing toe. Meng dit met elkaar.
  3. Voeg de havermout toe en zorg dat deze door het hele ‘beslag’ zit.
  4. De boter haal ik kort voordat ik begin uit de koelkast zodat deze wat zachter is. Voeg deze toe aan het mengsel en meng dit goed door.
  5. Voeg de speltbloem toe zodat het beslag wat dikker wordt en roer deze goed door.
  6. Voeg de rozijnen, kaneel en vanille extract toe en meng dit erdoor.
  7. Doe als laatste de bakpoeder en wat zout in het mengsel en meng het nog 1 maal flink door zodat alles goed verdeelt is.
  8. Schep met een eetlepel 6 tot 8 hoopjes op het bakpapier, maak de hoopjes een beetje rond en druk met de bolle kant van de lepel ze in zodat het meer een koekvorm krijgt.
  9. Bak de koeken af in ongeveer 20 minuten.
  10. Laat de koeken afkoelen op een rooster en vries ze gerust in, altijd handig om mee te nemen naar het werk of in de broodtrommel naar school. En ingevroren blijven ze lekker vers.

Dit recept is gemaakt in samenwerking met  Boost your health
                           https://boostyourhealth.nl/

 

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie