Deze havermout koekjes zijn super lekker, easy en gezond! En makkelijk te maken met of door kinderen.
Ik maak altijd extra veel koekjes en vries ze dan in. Zo kan ik ze meenemen naar mijn werk als tussendoortje.
Benodigdheden 12 koekjes:
- 200 gram havermout
- 4 rijpe bananen
- 2 dopjes vanille extract
- 50 gram pure chocolade
- 100 gram rozijnen
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de bananen in een kom en prak deze met een vork. Voeg de 2 dopjes vanille extract toe en meng dit erdoor.
Was de rozijnen en doe deze door het mengsel samen met de havermout.
Snij de chocolade in stukjes en doe deze erbij en roer goed door.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg met een lepel een ‘hoopje’ beslag op de bakplaat en druk deze plat met de bolle kant van de lepel. Doe dit met al het beslag en bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar.