Havermout en banaan. De twee dingen die zowel dochter als zoon met liefde eten! Met een zoon die non stop eet en vervolgens nog honger heeft ben ik altijd op zoek naar gezonde tussendoortjes, en vooral tussendoortjes die echt vullen.
Met deze havermout koeken heb je in no time iets lekkers in huis en als je ze gelijk invriest kun je ze zelf zo mee naar je werk nemen of kunnen ze in de broodtrommel mee naar school. Dit recept vond ik in een boek van Jasper Alblas en ik heb hem iets aangepast.
Nodig voor ongeveer 6 tot 8 koekjes
* 50 gram havermout
* 5 walnoten in stukjes gehakt
* dopje vanille extract
* handje rozijnen
* halve theelepel kaneel
* twee eetlepels kokosrasp
* 1 rijpe geprakte banaan
* optioneel stukjes pure chocolade & een theelepel lijnzaad door het ‘deeg’
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Prak de rijpe banaan in een kom en doe hier de vanille bij en prak dat erdoor. Voeg de overige ingrediënten toe en zorg ervoor dat het een beetje een smeuig mengsel is. Mocht je mengsel te nat aanvoelen (dus dat het echt no way als een soort rondje bij elkaar blijf op je bakplaat) dan kun je er iets extra havermout door doen.
Schep met een eetlepel een flinke schep deeg in je hand. Maak hier (zo goed als dat gaat) een soort balletje van (zie foto hierboven) en doe dit tot je deeg op is.
Maak de balletjes met de bolle kant van een lepel iets platter en zorg dat ze nog een beetje dik blijven en de zijkanten niet te plat. Zoals op de foto hierboven.
Bak de koekjes ongeveer 20 minuten (heteluchtoven) af tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en je hebt een heerlijk koekje die vult en hartstikke kidsproof is.
Op zoek naar meer koekjes met havermout? Heb je deze plantaardige koeken al gezien?