Kerst kaasbomen

Wilde plannen had ik voor afgelopen week! Ik had mijn ‘ster’ uitsteker en andere attributen al apart gelegd om het een en ander aan kerst gerechten te gaan maken.

Zo georganiseerd als ik ben, zijn die uitstekers nu kwijt en moet ik het doen met wat hopeloze kerstbomen. Maar zo zijn wel deze schattige boompjes ontstaan! Ze zijn erg lekker, kidsproof en vooral de snelle-kerstkeuken proof.

Mijn topping bestond uit kaas met kruiden. Je kunt gerust de topping aanpassen naar je eigen smaak. Wellicht feta of geitenkaas met wat stukjes paprika of een beetje bieslook.
Heb je nog bladerdeeg over? Maak dan ook eens mijn krans van worstenbroodjes

benodigdheden voor 12 stuks:
  • 6 vellen bladerdeeg
  • geraspte kaas
  • wat verse tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
bereidingswijze:

• Verwarm de oven voor op 220 graden.
• Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en bekleed een bakplaat met bakpapier.
• Terwijl de oven voor verwarmt en de bladerdeeg ontdooit kun je vast de kaas raspen.
• Meng de tijm met de olijfolie en zet dit even apart.
• Snij met een kerstboom koekvorm een kerstboom uit het bladerdeeg, uit 1 plakje gaan 2 boompjes. Aangezien mijn vorm niet helemaal top was heb ik met een mes de bladerdeeg los gesneden langs het vormpje. Zo krijg je  een mooiere boom en voorkom je dat het kerst’vlekken’ worden in plaats van Kerstbomen.
• Bestrijk de bladerdeeg met wat olie en strooi de kaas erover.
• Strooi over de kaas nog wat extra tijm of kruiden.
• Bak de Kerstbomen in de oven voor ongeveer 8-10 minuten.

Serveer bij de borrel of als voorafje met Kerst!

Geef een reactie