Ik ben een kei in het opleuken van saai eten al zeg ik het zelf! Vorige week stond er kip met broccoli en rijst op het menu.
Op de dagen dat de peuter bij de opvang is bespreken de mister en hij op de terugweg wat we gaan eten. Steevast vraagt de peuter of we broccoli, pasta of pizza eten. Als dat niet het geval is nog een hoopvolle: “Havermout”.
De mister is opgehouden te vertellen wat we gaan eten. Menig keer staan er twee hoofden voor het raam te loeren wat er nou weer op het fornuis staat.
Deze kip Parmezaan maakte ik samen met gestoomde broccoli en roseval aardappeltjes binnen de 10 minuten. Dat is achterlijk snel en ben er trots op haha. Het is zo gemaakt (in mijn geval) en daarom prima ‘doordeweeks’ eten.
Wij eten niet vaak vlees, als we het dan eten zoals deze kip is dat een groot deel van onze maaltijd. Onderstaand recept kan ook voor meerdere personen als je allemaal net wat minder vlees neemt! Uiteraard kun je de parmezaan ook vervangen door een andere kaas!
benodigdheden 2 personen (of 3/4 zie hierboven) :
- 2 kipfilets
- 50 gram Parmezaanse kaas
- Cherrytomaatjes
- Oregano of Italiaanse kruiden, ongeveer 1 theelepel
- 2 tenen knoflook, klein gesneden
- olijfolie
bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg hierin de kip. Ik leg zelf de kip een beetje ‘uitgespreid’ zodat de kruiden ed op veel plekken komen.
- Rasp de parmezaanse kaas met de grove rasp en meng dit in een bakje met de gesneden knoflook en kruiden.
- Strooi flink wat (verse) peper en zout over de kip.
- Verdeel de kaas met kruiden over de twee kipfilets en besprenkel met wat olijfolie.
- Was de cherrytomaten en snij deze doormidden. Strooi ze om de kip heen.
- Doe de kip in de oven en bak het gaar in ongeveer 15-20 minuten. Dit is afhankelijk van je oven. Snij gerust na 15 minuten een kipje door, is hij al wit van binnen en dus gaar? Dan vooral niet langer bakken. Dan wordt de kip snel droog.
- Serveer de kip met verse groenten en lekkere aardappeltjes uit de oven! Eet Smakelijk!