Ontbijtmuffins met bacon

Deze ontbijtmuffins met bacon zijn super als ontbijtje of tussendoor! En je kunt ze makkelijk aanpassen naar de inhoud van je koelkast!

Bak een stel van deze muffins en je hebt een lekker ontbijt! Eet ze gewoon zo of met een geroosterd broodje.
In een noodkreet opende ik van de week Pinterest. Mijn bikinibody heeft een maand of 5 vertraging opgelopen en het ziet ernaar uit dat mijn outfit met oud&nieuw veel te maken heeft met een oliebol. Lekker vet en rond.

Tijd om weer eens te scrollen door al mijn pogingen dit jaar voor een Manon 2.0. Het recept is geïnspireerd op het South Beach dieet. Daarin eet je zo ongeveer alles behalve koolhydraten. Gevolg dus dat je dag 10 jezelf in een brood wilt rollen, en dit terwijl je pizza eet. Dit viel dus af.
Wel hebben ze talloze recepten met ei. Goed plan! Met dat in mijn hoofd dook ik de koelkast in en maakte deze fijne muffins.

Wij zijn fan! Varieer vooral lekker met de inhoud. Dit is een versie naar mijn koelkast van afgelopen week. Maar ze zijn zeker ook lekker met uit, champignons, courgette of tomaat erdoor.

Benodigdheden voor 9 stuks:
  • 8 eieren
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 1 halve paprika
  • 2 handjes geraspte kaas
  • peper en zout
  • 1 klein handje bieslook
bereidingswijze:
  • Verwarm je oven voor op 225 graden.
  • Vet je muffinvorm in met een beetje olijfolie
  • Snij 3 plakken ontbijtspek in drie stukken.
  • Leg in elk muffinbakje een plakje spek. Doe dit zodat de randen van de vorm bekleed zijn met spek. Leg op de bodem de losse stukjes die je net gesneden hebt. Zo voorkom je dat er veel ei door je ontbijtspek loopt.
  • Klop in een kom de eieren los en voeg wat peper en zout toe.
  • Meng de paprika, kaas en bieslook door de eieren.
  • Schenk in elk muffinvormpje een deel van het ei mengsel en zorg dat je hem niet te vol doet.
  • Bak de muffins af in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Lekker als ontbijt of tussendoortje!

Geef een reactie