Deze makkelijke pizza hapjes maakte ik een keer op een zondag met leftovers uit de koelkast!
Je kunt de vulling aanpassen naar je eigen koelkast en smaak. Geen inspiratie? Hieronder de ingrediënten van dit hapje.
Benodigdheden voor 12 hapjes:
- Rol verse bladerdeeg (die vind je in het koelvak in de supermarkt
- Klein blikje tomatenpuree
- 1 pakje Salami
- 1 Paprika
- 1 Ui
- handje geraspte kaas
- Oregano
Bereidingswijze:
Haal de bladerdeeg uit de verpakking en laat deze op temperatuur komen. Als je hem direct uitrolt is hij nog te stug en breekt hij. (Ja ik spreek uit ervaring ).Je kunt ook plakjes bladerdeeg gewoon aan elkaar ‘plakken’ mocht je die in de vriezer hebben.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snij ondertussen de paprika in lange repen en de ui in halve ringen.
Rol het bladerdeeg uit en bestrijk met de tomatenpuree. Strooi er wat oregano over en beleg met plakken salami, ui, paprika en kaas.
Rol de ‘pizza’ op zodat je een grote pizzarol krijg en snijd deze in plakken van ong 2-3 cm. Leg ze in een bakblik of ovenschaal en bak ze af in ongeveer 10-12 minuten.