Al jaren eten wij thuis dit snelle spaghetti met courgette recept. Het is een makkelijk en gezond gerecht, en het beste ervan: verse ingrediënten! Dus weg met het zakje spaghettisaus 🙂
Ik beloof je, dit is mega snel klaar en te maken in de kooktijd van de spaghetti. Groot voordeel van dit gerecht; het is altijd een hit bij kinderen.
In de loop der tijd zijn er meerdere varianten die wij maken maar de basis blijft gelijk. Dit is de snelle versie voor een doordeweekse dag. Voel je vrij om andere ingrediënten erdoor heen te gooien en om er stiekem extra groenten door te roeren.
Benodigdheden 4 personen:
- 300/400 gram gehakt
- 2 blikken gepelde tomaten
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 courgette
- 2 theelepels oregano
- Volkoren spaghett
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- Olijfolie
- Optioneel: (Parmezaanse) kaas
Bereidingswijze:
• Zet een pan met water voor de spaghettisliertjes op het vuur. Als deze kookt voeg je de spaghetti toe voor 4 personen. Mijn spaghetti kook ik altijd rond de 9 minuten, maar probeer tussendoor of ze al gaar zijn. Te gare spaghetti is echt geen feest.
• Doe in een grote wok of hapjes pan een flinke scheut olijfolie. Snipper de ui en voeg deze toe aan de warme olijfolie. Terwijl de ui begint te ‘zweten’ pers je de knoflook en voeg deze toe zodra de ui glazig is. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze goed aan. Doordat je deze flink verwarmt wordt de smaak wat zoeter.
• Voeg de blikken gepelde tomaten toe, vul 1 blik weer met water en voeg deze toe in de pan. Roer goed door en maak de tomaten kapot met je spatel. Hou je niet van de grote stukken tomaat? Gebruik dan een blik tomatenblokjes in plaats van gepelde tomaat.
• Roer de oregano door de saus en voeg de gehakt toe. Zorg ervoor dat alles goed mengt zodat de gehakt goed gaar kan worden. Laat dit mengsel 5 minuten (flink) pruttelen.
• Snij de courgette in de lengte doormidden, en dan nogmaals doormidden. Je hebt dan 4 lange stukken courgette. Leg elk stuk op de zijkant zodat je gemakkelijk de zaadlijsten eraf snijdt. Snij de repen courgette in kleine stukken.
• Voeg de courgette toe aan je saus en laat nog een paar minuten koken. Is de saus nog erg dun? Kook hem dan flink in! Maak de saus af met flink wat zout en peper.
• Giet de pasta af en spoel even af met koud water, zo voorkom je plakkerige spaghetti. Leg op een bord en doe daar de parmezaan op.
Schep er een lepel saus over en garneer eventueel met wat peterselie en Parmezaanse kaas.